zondag 20 juni 2010

Trans Canada Highways

Tjonge jonge wat was het een gedoe om op het vliegtuig naar Canada te raken. Ik had een one-way ticket gekocht in Tokyo maar dat was niet voldoende! Ik moest een return ticket boeken volgens Air Canada! Daar had ik niet zoveel zin an... Ambassade gebeld in Tokio en die hebben me op het vliegtuig gekregen. In Vancouver was het een beetje bijkomen van de reis en niet veel van de stad gezien. Er zijn erg veel daklozen op straat in Vancouver. Tijdens de Olympics hadden ze deze mensen afgevoerd naar een eiland.

De volgende dag op pad. Er zijn hier ongelofelijk veel fietsers aan het touren. Na een paar dagen Chris en Amy uit Toronto ontmoet waar ik nu een beetje mee opfiets. Dit heeft als resultaat belachelijk korte dagafstanden maar Canada is prachtig! Er is nog sneeuw op de bergen en de bear-count staat nu op 3. Pinnen gaat bij de drive-in en koffie is prima bij Tim Hortons, de goedkope canadese variant van Starbucks.


Gisteren via een onverharde Logroad een prachtige fietsdag gehad. Veel vlinders en Maple Leafs.
Genieten dus. Current Location; Revelstoke

dinsdag 1 juni 2010

Japan / Level 2

Na Kyoto heb ik een mooie Warp Zone gevonden die me direct in de bergen bracht. Ik heb veel gekampeerd voor gratis. Het slagje door de alpen is goed bevallen. Kamigochi was echt geweldig! Door een tunneltje met 11% omhoog naar een afgelegen vallei. Hier heb ik samen met een fransman die ik de dag eerder had ontmoet een nachtje gekampeerd. Veel jappanners met zeer professionele cameras. Als ze iets doen hier dan doen ze het goed en met totale overgave. Veel oooohhhs en aaaahhhs dat ik op de fiets was. Erg grappig volkje hierzo. De volgende ochtend waren er op de weg terug erg veel apen aan het klooien in het bos. Mooi om deze dieren in het wild te observeren. (De japanners waren volgens mij meer onder de indruk van de miniscule vogeltjes).

Bob Ross Landscape
 
Deze aap heeft een mooi plankje gejut

Na Kamigochi in twee dagen naar mount Fuji gefietst die ik door de bewolking jammergenoeg niet heb kunnen bewonderen. Vandaag is het helder maar om nou 140km terug te fietsen?

Eergisteren ben ik in Tokyo aangekomen na een lange rit. Wat een stad is dit zeg. Door de stad racen op de fiets is leuk (al zijn de fietskoeriers lastig bij te houden met mijn zware tourfiets).

Blijf hier een weekje, zet nog wat op het blog als ik wat meer van de stad gezien heb...
Volgende week woensdag vlieg ik naar Vancouver, ticket in de pocket!