zaterdag 22 mei 2010

Japan / level 1.2

First sight of Japan

 Camping @ san-in coast

San in coastline


Mt. Daisen (volcano)


 Me

vrijdag 21 mei 2010

Japan / Level 1

Bij aankomst in Shimonoseki besluit ik maar te gaan fietsen en een plekje voor de tent te zoeken aangezien het hostel gesloten is. Veel dingen doen erg amerikaans aan al ben ik daar nog nooit geweest. 7eleven, Family Mart, McD en nog zo'n winkeltje met een letter K als logo die een petje en kaplaarzen draagt! Ik lag me een breuk als ik een burgertje bestel. Nog nooit heb ik iemand zoiets schraals als een Big Mac met zoveel respect zien behandelen. Buig voor de burger.

Ik fiets in 2 dagen naar Hiroshima waar ik Naoki ontmoet die ik op de boot heb leren kennen. In zijn wat claustrofobische huisje spelen we Super Mario. We bezoeken een traditioneel badhuis met veel kleine Japanse piemeltjes en eten sushi bij een lopende band restaurant. De historie van Hiroshima is bij iedereen wel bekend, toch is het museum over de A-bom de moeite waard.

Ik steek het eiland Honshu over naar de andere kust, deze is namelijk minder druk en heeft betere natuur. De San-in coast is erg mooi. Veel klimmen van de ene naar de andere baai met aparte rotsen en fijne strandjes waar het goed kamperen is.

Eergisteren begon het te regenen waardoor ik niet echt ver kwam. Normaal fiets ik wel door als het regent maar dit was niet echt aangenaam. Op zulke dagen is het wat eenzaam en vind ik troost bij de heerlijke warme blikjes instant koffie! Vandaag ben ik aangekomen in Kyoto waar ik eindelijk een goede fietsenwinkel heb gevonden (van mijn achterkrans was namelijk niet veel meer over).

Het kost hier wel duur in Japan. Fruit is niet te betalen en ook koffie en zuivel zijn prijzig. Wel goed te doen zijn de lokale paddestoelen en lente-ui enzo die de instant noodles wat opleuken!
Het bevalt me hier wel goed, het is overal groen en de temperatuur is prettig. Level 2 in Japan is nog wat onduidelijk maar ik zie wel hoe de wind waait. Arigato voor alle reacties! Foto's volgen nog.

zondag 9 mei 2010

Korea

Na een dagje relaxen en wat kleine voorbereidingen doen in Seoul ben ik maar weer op de fiets gestapt. Toch maar weer in m'n eentje aangezien Rob wat haast had om in Tokyo te raken en een stuk met de bus wou doen. Seoul is even omschakelen na 3 maanden China! Alles is erg westers en het is ook niet echt gebruikelijk om je troep op straat te gooien. Waar laat ik die sigarettenpeuk?
Ben in drie dagen naar de oostkust gereden over ongelofelijk steile bergjes en oneindig veel tunnels...



Na Sokcho ben ik langs de kust naar het zuiden gefietst. Echt een prachtige weg, deed me een beetje denken aan Nieuw Zeeland. Er groeien hier ook bomen en planten! Heb eigenlijk overal vrij gekampeerd, wat prima te doen is hier. Je dagritme veranderd wel wat en sta rond 6 uur op en ga vroeg naar bed.

Defensie

5.30AM

Rollercoaster

De Koreanen zijn echt supertoffe mensen! Nadat ik mijn tentje in een bungalowpark had opgezet kon ik daar natuurlijk niet in slapen, het was immers veel te koud buiten. Bij de familie in het huisje was het erg warm en gezellig. Onderweg krijg je van alles toegestopt zoals; ginseng koekjes, veel koffie, een banaan, en energiedrankjes. Ik mocht zelfs bij de benzinepomp niet betalen nadat ik mijn brandstoffles had gevuld. Ze vragen erg veel, vooral hoe oud je bent en wat je werk is... mmm, geen werk is niet echt een gewenst antwoord dus ik zeg meestal graphic designer.

Vandaag heb ik me weer eens lekker stuk gefietst om de drukke stad Pusan binnen te rijden. Het verkeer in de steden is niet echt prettig, vooral de bussen en taxichauffeurs interesseerd het geen reet dat er ook iets bestaat als fietsen! Ook de verkeerslichten staan hier veel te lang op rood. Maar dat zijn kleinigheden in dit vriendelijke land.

Morgen pak ik de boot naar Shimonoseki in Japan. Ga nu een biertje drinken op de 10000km die ik vandaag bereikt heb!