zondag 27 december 2009

Foto's Thailand


Rotsen rijzen op uit het niets


Heerlijk rustige weg

De weg vragen is altijd een heel gebeuren



 Kerstmaal, mmmmm

Overnachtingsplek Kerst

Kerst in de tropen

Het heeft even geduurd maar hier dan toch het eerste bericht uit Thailand. Iedereen heel erg bedankt voor de reacties, altijd fijn om te lezen. Meteen de eerste dag in Thailand hadden we al een bamboehutje aan het strand. De palmboomplantages houden eindelijk op en het fietsen is een stuk aangenamer. De tweede dag slaan de tropen toe, Jan Symon gaat kapot op het toilet. Met z'n tweeen achterop een brommertje naar het ziekenhuis. Daar wordt Jan Symon een nachtje verwend door de plaatselijke thaise zusters. Infuusje erin, spuit in je arm en eurosport kijken! De dagen erna kwakkelt hij nog een beetje met zijn maag, maar er valt nog prima te fietsen dus we reizen door langs de westkust. Mooie rotsformaties, wildkamperen aan de witte stranden en licht heuvelachtig terrein maken het fietsen tot een plezier! Na de rustdag in het alleraardigste Krabi maken we de oversteek naar de oostkust. Halverwege kamperen we bij gastvrije mensen in de tuin, de volgende keer zoeken we echter een plekje waar ze geen haan hebben die 2 uur voor zonsopkomst begint te kraaien. Over dieren gesproken, blaffende honden blijven een ergernis want ze doen af en toe een poging tot kuitenbijten! We trappen flink door naar de oostkust. We volgen hier een beetje op de gok weggetjes langs de kust om de drukke snelweg naar Bangkok te vermijden. Het fietsen is hier erg mooi, rustige wegen en uitgestorven resorts.  De wind werkt verkoelend op de fiets en het is een stuk minder benauwd als in Maleisie. We slapen onder andere in een kitesurf/dude achtig plaatsje met veel backpackers.

Kerst vieren bij een restaurantje aan de zee waar we gratis mogen kamperen. We eten echt heerlijk thais. Bas iets meer spicy dan Jan Symon want die zit nog steeds op een "not spicy" dieet! Maar ook dat is goed te krijgen! Aparte ervaring om in de tropen kerst te vieren en we denken aan hoe koud het wel niet is in Nederland.

We zitten nu in Cha-Am, niet al te ver van Bangkok. Gisteren nog een mooie grot bezocht in een National Park. In het hotel waar we zitten hebben ze zowaar een Nederlandse zender. We kijken: het weerbericht met Erewin Krol, de romantische komedie "Alles is Liefde" en als hoogtepunt de Bananasplit Kerstspecial met publiekslieveling Frans Bauer!!! Nu even een rustdagje, en daarna om Bangkok heen richtin Laos. Laatste dagje aan de kust, moeilijk om de zee gedag te zeggen! We wensen iedereen alvast een heel gezond en sportief 2010 toe, en voor de eilanders wel thuis!  

zondag 13 december 2009

Vele bootjes en palmboomplantages

We zitten nu op Langkawi, een heel mooi eiland aan de westkust van Maleisie. De route hiernaartoe was bikkelen door de hitte. Maar ook avontuurlijk door de verschillende boottochtjes en overnachtingen.
Pankor island hebben we ook nog even aangedaan en de hellingen daar waren nogal pittig, maar wel een prachtige omgeving met veel ourwoud, apen, leguanen en backpackers met verhalen over hoeveel tequila ze wel niet kunnen drinken. De wegen door Maleisie zijn niet altijd even mooi, heel veel langgerekte palmboomplantages. Dus dat is gewoon doorstampen met de volle zon op je kop. Op een dag besloten we een zijweggetje te nemen naar een resort, deze bleek  gesloten maar we konden er wel overnachten. De kamer zat vol met vliegen dus we hebben maar in de open lucht geslapen. Erg mooi op zo'n verlaten plek, met veel onbekende oerwoudgeluiden. Doorgereis naar Butterworth over de highway en daar de boot gepakt naar Georgetown. Aardig stadje met veel koloniale gebouwen. Het hotel was goedkoop en gezellig, alleen beetje jammer dat de slechte band tot half twee 's nachts doorspeelde. Vroeg op voor de boot naar Langkawi. Vandaag daar een mooie dag gehad met  krokodillen en een paradijselijke waterval,  puur genot. Maleisie was echt de moeite waard, mensen zijn erg gastvrij en hulpvaardig, we kwamen zelfs achterop gereden door een jongen die ons flessen water kwam brengen!! Morgen naar Thailand dus we hebben ons maar even geschoren voor de douane.


Ellenlange palmplantages












Wakker worden op een verlaten resort











Ultiem chillen op Langkawi

Schnappi

maandag 7 december 2009

Lekke band en lekker verbrand

Zo... na een goede reis hebben we een dagtripje gemaakt naar Kuala Lumpur in een overvolle trein zodat we in ieder geval op de foto konden met de Petronas Towers. Het hotel in Klang was prima, maar de stad erg smerig, Jan Symon heeft zeker 3 ratten zien lopen waarvan een over het terras waar we de avondmaaltijd nuttigden! Maar verder niet ziek geworden. Ontbijten met mie en rijst is even wennen maar we snacken het wel weg want de energie is hard nodig voor het fietsen.

We hebben nu twee etappes gereden waarvan de eerste met een lekke band van Bas. Na slechts 50km had een stukje metaal zin om zijn band te doorboren! Goed begin dus, maar snel gefixt. Eerste rit naar Sekinchan (vergeef ons het spellen) ging prima. Harbour view Hotel daar was prima en een tourtje gemaakt langs de haven met erg mooie vissersbootjes.

Vandaag was het fietsen pittig, 110km de continu brandende zon op ons dak! Zijn nu best wel uitgeput en goed rood ondanks de zonnebrand. Net lekker gegeten in een chinees restaurant en morgen naar Pangkor Island waar we gaan chillen op een zandstrandje!



Petronas Towers, Koala Lumpoer


 Typisch huisje langs de palmplantages
Wrakhout